I Pastini

In Apulia (Puglia) staat de rode druif meer aangeplant dan de witte druif. Echter zijn er gebieden waar de witte druiven zich erg thuis voelen. Een van die gebieden is de Itria Vallei.

Wijnmaker Gianni Carparelli gooit hier zijn ziel en zaligheid in het maken van frisse, mineraal rijke witte wijnen. De Itria Vallei is een gebied dat altijd bijzonder geschikt is voor de productie van witte druiven van de inheemse variëteiten Verdeca, Bianco d’Alessano en Minutolo van hoge kwaliteit.

De wijngaarden: Cupa, Rampone en Faraone zijn van noord naar zuid gepositioneerd, dus blootgesteld aan de zon. Van zonsopgang tot zonsondergang staan deze velden in bloei. De wijnvelden liggen in een brede vallei, gelegen op 350 meter boven zee. Deze is goed waarneembaar vanaf de heuvels van Martina Franca (431 meter boven zeeniveau) en Locorotondo (410 meter boven zeeniveau). 

Uiteraard is er ook ruimte voor rood. De Susumaniello is samen met de Primitivo een van die druiven die menig (wijn)harten veroverd.